Qaseh Gold

nuffnang 3

27 January 2016

cucuk sebulan



Assalamualaikum
Berpantang hari ke 43!!!
(Yeahhh lusa dah merdeka horayyyy)


Alhamdulillah....
Aisya Adelia sudah 43 hari umurnya.
Hari ni bawa Adelia pergi klinik kesihatan ibu dan anak.....


Gendong Adelia dlm nursing cover yg aku jadikan baby sling bolehlah kan yg penting kena ikat kuat2
(Xsempat lagi nak beli baby sling)


Nasiblah Adelia mau dok dlm ni
Siap lena lagi tuuu


Panas2 pun masih tido dgn lenanya
Kiranya baby selesa dan selamat dlm tu macam dlm pelukkan mama 


Adelia kena check up dengan nurse
(Nasib tak meragam dan 
melalak bila nurse tu pegang)


Ukur panjang 
Dah 57cm 


Adelia kena bogel utk ditimbang


4.8kg dahhh
Tak smpai 2bulan lagi 
Cepat membesar anak mama ni

Lepas check up 
Adelia cucuk utk sebulan (hep B)
Masa cucuk ni mmg kuat la dia melalak
Cepat2 aku susukan Adelia bg tenang
Nurse ckp perkembangan Adelia normal
So, buan depan nnt check up lagi




20 January 2016

DIY Headband Baby #1



Assalamualaikum
Berpantang hari ke 36!


Tiba2 datang idea utk DIY Headband untuk Baby Adelia sebabnya Adelia xde satu pun headband utk dipakai (mmg aku xbeli pun) 




Tidurkan Adelia dulu
Pastu geledah almari cari bahan2 
yg boleh diguna utk buat headband



Akhirnya jumpa 3 benda ni
Lace hitam tu dah tak pakai 
Bunga ros tu sebenarnya pin tudung
bentuk daun tu dr tudung lama Ayuni


Step 1
Gunting lace ikut suka hati



Step 2
Jahit bunga ros kat daun hitam 
(Nak gam pun boleh)



Step 3
Kemudian jahitkan pada lace



Step 4
Ukur kepala baby
dan jahitkan bahagian hujung lace



Senang je kan





Simple & Sweet je kan




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...