Qaseh Gold

15 August 2014

Kejutan 12 tengah Malam


Salam Jumaat penuh Barakah
dengan senyuman yg amat bermakna
masih teringat al-kisah malam tadi

Tepat 12 tengah malam
Dapat kejutan yg amat besar dr Myhubby
tak sangka, terharu terperanjat semua ada
rasa macam mimpi je....

--------------------------------------------------------------------------------

Aku mmg dah tidur dlm bilik dah masa tu
myhubby still kat ruang tamu tgk tv lagi
tiba2 tefon berdering-dering
capai tefon tgk kat skrin myhubby
tp xsempat angkat  
ehh kenapa pulak ni tertekan kot 
kali ke 2 call
angkat tapi dia letak pulak
malas nak layan mata ngantuk

tiba2 myhubby masuk bilik
dia ambil tefon pastu check tefon aku tu
masa tu dlm hati nape pulak
xbangun pun still baring mata pun terpejam-pejam
last2 myhubby letak something kat tangan



Macam ni la kot muka terkejut mlm td
drpd ngantuk terus terjojol biji mata 

 Surprise!!!!
Hadiah utk My Birthday
in advance 1 hari hu huu 
Esok 16 Ogos tarikh kelahiran ku

 ^

^

^

S III mini aku yg dah retak ini
sudah dapat pengganti nya


 Setahun lebih aku dgn S III mini
Suka Duka diharungi bersama
walaupun skrin retak tp masih mampu 
memberikan perkhidmatannya pd ku
jasanya amatlah banyak pada ku
Biz online pun sgt2 bergantung pd nya

mari kita tgk siapalah 
pengganti S III mini kesayanganku ini

^

^

^

cer teka cer teka 

^

^

^

Ta daaa
Inilah penggantinya
cun takkk???
Adik- beradik S III mini juga

^

^

^

^

^

Sangat terharu dengan Hadiah ini
Terima Kasih Myhubby
I Love U soooo Much...


^

^

^

 Selamat Datang
Samsung S 5

kejap lagi kita berkenal-kenalan ye
 moga serasi bersama
dan menjadi teman terbaik Ku

 



 
 
 

14 August 2014

Beraya di Pantai Teluk Senangin, Perak


Sambung citer raya lagiii
jangan marah noo..

Raya ke 2, 
Petang tu dah cabut balik beraya 
kat Kampung Teman la pulak kan..
dari Masjid Tanah, Melaka ke Teluk Intan, Perak
perjalanan yang sepatutnya 4jam lebih je 
tp jadi 6jam lebih sebab jem
kat PLUS Seremban ke Nilai
kul 8 lebih lahh sampai kampung Teman..

Raya ke 3...
beraya rumah sanak saudara dengan family kakakku

Ini Family besar Kakakku no.2 
and the only Sis yg aku ada
Aku & Kakakku berdua je perempuan dlm family

 Kakakku dengan anaknya yg sulung (umur 18thn)
macam gambar adik dgn kakak hu huu
Kakakku sorang ni mmg maintain je
walaupun anak dia dah 5orang tau!


Raya ke 4
Kami beraya di rumah Bang Cik 
Abang no. 3 di Teluk Senangin...
Posing dulu sblm ke tepi pantai

Hirup udara segar
(ada gaya ala-ala model tak ha haa) 

Ambik ko feeling punya pasal
xsempat angkat kain habis basah daa 


Hmm..bebudak ini apa lagi
awal2 lagi dah terjun mandi laut

Ayuni & sepupunya (anak bongsu kakak)
apa yg dikutip masuk botol xtau lahh

Si Bapak2 sibuk mancing pulak
tapi apa pun xdapat hu huu
yg pakai baju putih tu la Bang Cik
 

Tu diaaa Udang Gred AA ni
Inilah hasil tangkapan Bang Cik utk hari ni
Bang Cik dah 3, 4 tahun jd Nelayan kat sini


haaa yg ni punya lagi besaqq
kakakku & kakak ipar sulung
duk pilih udang yg besaq2 je
utk hidangan malam kami semua

Raya ke 4
Masih di Teluk Senangin
Myhubby sibuk nak rasa jadi nelayan pulakk

 Bot Bang Cik baru balik dr tarik pukat ketam

 myhubby berbaju merah tu
mentang2 x mabuk, syok la tu jd nelayan

Nelayan-nelayan yg pulang
membawa hasil tangkapan
 

Budak2 ni mandi laut lagiii
maklumlah xdpt naik bot
 

Ketam sepit biru tangkapan hari ni
hampir satu tong besar jugak
semuanya bakal habuan makan tenghari pulak
 

Inilah pukat ketam yg digunakan
terkedek2 myhubby nak keluarkan ketam dt pukat2 tu
 

muka nelayan yg berjaya
dengan hasil tangkapannya
ketam paling besar.....

sambung lagi nnt ye..
dah panjang berjela-jela dahhh
masih Mood RAYA!!!
RAYA kan Sebulan...... 


 


nuffnang 3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...