nuffnang 3

14 May 2010

KAMPUNG BARU VS KLCC , Siapa yg Menang?

Hari Rabu yg lepas Jalan-Jalan Cari Makan sampai kat Kampung Baru....saja ubah angin dan selera. Western Food tp di Kampung hee heee....ini second time aku n my husband makan kat STEAK & CHOP Restoran berhampiran dgn Masjid Jamek Kg Baru.

Inilah hidangan kami malam tu....

Lamb Mix Steak


Chicken Wing & Chicken Nugget

Actually, what i like at this restoran....mcm mkn dalam sebuah kapal coz setiap ruang dalam kedai sgt menarik terdapat 3 buah ruang makan yg berbentuk kapal, suasana lampu yg romantik n semua perabot n dinding n lantai berasakan kayu yg membuatkan aku and maybe org lain juga seolah-olah berada dlm sebuah kapal yang besar. Tak ketinggalan makanan yg disajikan sgt la sedap & menyelerakan.


Sapa la xkenal Kampung Baru di Kuala Lumpur ini kan. Ini sajalah satu-satu Kampung yg tinggal di dlm sebuah bandar besar Metropolitan KL. Kg baru mmg terkenal dgn pelbagai makanan yg menjadi tumpuan seperti nasi lemak antarabangsa. Berlatarbelakang 2 buah bangunan yg menjadi kebanggaan Malaysia iaitu Menara Berkembar Petronas dan Menara Kuala Lumpur. Pemandangan yg sgt menarik n mengujakan terutamanya di waktu malam dgn cahaya yg menerangi kedua2 bangunan tu menyerlahkan lagi keindahan Kg Baru pd waktu malam sehinggakan menjadi tumpuan ramai.



Namun sayangnya, semua akan tinggal kenangan dan sejarah kerana pembangunan mengatasi segala-galanya. Mungkin tiada lagi Kampung Baru kerna bakal muncul Bandar baru seperti yg direncanakan...
Semuanya bakal tinggal kenangan-kenangan,
Kampung Baru Vs KLCC!!! but i love both. 

5 comments:

Adlina Husaini said...

wah bestnya jejalan cari makan..minggu ni ina tak sempat ke mana..customer manjadiri ramai huhu..

Kamariah said...

Itulah dinamakan KORBAN PEMBANGUNAN!

Fieza79 said...

waa best..fieza pn suke western food tau
btol ke kg baru nk dilupuskan..syg nyer..

penjejak maya said...

salam ziarah ke sini.. nengok gambar tu teringat pernah gak makan kat situ..

pak long said...

salam...
amboi sedapnyer manu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...