nuffnang 3

21 September 2014

bilik anak Perempuan


Assalamualaikum...
Selamat menjalankan tugas buat mereka yg bekerja
buat yg tak bekerja macam surirumah seperti Qaseh
selamat menjalankan tugas rutin sebaik-baiknya.

Walaupun semalam hari minggu 
tapi Qaseh sefamily xpergi mana2
Duduk umah je 1 hari
Pagi2 mengemas rumah
My hubby & Ayuni turut membantu
cuma keluar beli barang dapur sekejap.
balik masak kul 3 lebih baru dapat lunch

rehat sekejap sambung mengemas lagi
kemas bilik stor untuk dijadikan laundary sebahagiannya
maklumlah rumah Apartment Qaseh xde beranda
jadi sidai baju dlm bilik je nasib guna mesin basuh.

Myhubby kemas bilik tengah 
sebab nak jadikan bilik anak perempuan kami
Ayuni dah 7tahun mmg patut ada bilik sendiri
sebenarnya nak buat bilik Ayuni tahun lepas
tapi asyik postpone je hu huu

Tahun lepas beli katil Minnen Ikea ini

Jadi semalam Qaseh & hubby pun pindahkan katil Ayuni ini
ke bilik tengah sebelum ini katil dlm bilik tidur Qaseh
masa tu Ayuni tak berani lagi tidur sorang2

Ubah almari, ubah meja study 
ubah macam-macam pastu ubah lagi hu huu
nasib la my hubby ikutkan je ckp wife dia ni
tiba2 adik ipar sefamily datang bersama sepupu dia skali
kerja ubahsuai terbengkalai lagiii

sekarang tengah cari idea untuk decor bilik Ayuni
yg pasti mesti warna pink ya
tuan empunya bilik dah bersuara...
ikutkan aje nnt dia juga yg nak tidur kat bilik tu.

Pagi2 lagi Qaseh dah google
idea untuk decor bilik anak perempuan
ada jumpa beberapa yg berkenan dihati

gabungan white + Pink 
yg gantung atas tu mcm menarik kan


Light Pink sweet je kan
kat tepi dinding tu sgt kreatif kan


gabungan Pink + Purple
menarik tambah decor pd dinding tu


cantik juga warna ni
tp lari tema pulak nnt


sangat berkenan gabungan Red + Pink 
sbb Qaseh ini crazy warna merah ini


Simple & nice je 
putih bersih suci sangat


Decor menarik kat dinding tu
mana nak cari ye wallpaper mcm tu


Decor dengan frame gambar je kan
menarik juga siap ada kerusi malas lagi 


Pening jugak kan nak decor 
hari ini cuba cari barang2 utk decor
hmm...apa lagi terjah Mr. DIY lahh
tempat kegemaran Qaseh utk cari barang2 rumah
macam2 ada & harga pun mmg murah


Rakan2 blogger boleh sumbang idea tak
atau
 kongsi tempat yg best tak utk bli barang2 utk decor




3 comments:

Kakzakie said...

Kalau kakak suka yg simple aje Qaseh sebab senang nak kemas..

shalimar yusof said...

cantek katil...princesss...
aah...elok simple..kemas..

Abang Bear said...

cantiknya bilik anak dara...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...