nuffnang 3

17 September 2014

Bukit Tinggi, Pahang

Cuti Hari Malaysia 1 hari 
kami sekeluarga ke Bukit Tinggi, Pahang

COLMAR TROPICALE

Tempat pertama dituju adalah Bangunan yg ala2 di Perancis ini
Senibina bangunan nya sangat cantik mmg memukau sesiapa shj
kami sekeluarga pun tak tertinggalan berposing depan bangunan ini.


Semua papan tanda di sini dlm bahasa Perancis ye
Melilau kami mencari toilet hu huu


Ini bawah jambatan yg posing tadi
kolam ikan & 4 ekor angsa


2 ekor angsa hitam
2 Ekor angsa putih


Dah puas jelajah di luar
baru masuk dalam Colmar ini
Kiri kanan bangunan Hotel & Kedai Makan
kami menuju ke menara tinjau yg tinggi tu


Ada persembahan tarian percuma
agak seksi tak sesuai utk budak2


Memang ramai sangat orang time ini
dah tenghari budak2 ini pun minta Aiskrim 
sbb dah mula terasa panas


Dari atas Menara tinjau td..
4 tingkat tak silap
nasib ada lift

harus ada gambar romantis laki bini 
jangan muntah ye tgk hu huu


Hmm...budak2 ini melekat kat sini pulak
ini kat area kaki menara tinjau tu
mahal skali main 2 token
1 token = RM2
disebabkan teruja tgk ada budak tu dpt bear besar
jadi diaorg pun nak cuba juga
tp tak berjaya melayang RM4 mcm tu je


Dah puas ronda2 kat dalam
kitaorg pergi luar pulak
ini pemandangan dari luar


Ada air pancut ditengah2 antara bangunan Colmar & Le Chevalier


Bangunan Le Chevalier dari Colmar
Macam bangunan di ROM je

Ini dari tempat letak kereta
kitaorang salah masuk jadi posing je lahh


Posing-posing lagi anak beranak 
nasib kat tempat teduh
kalau tengah panas mau berpeluh di buatnye

Jalan-jalan kat sini je dah dekat 2jam
tambah dengan rehat & makan2..
Next place kita sambung entry lain ye
tapi sebelum tu just nak share info

Tiket masuk 
RM12 dewasa
RM8 kanak-kanak

Parking percuma 

Bukit Tinggi, Pahang hanya 45 minit daripada Pusat Bandar Kuala Lumpur
Melalui Lebuhraya Karak dan exit ke Bukit Tinggi

Peta Bukit Tinggi
dan tempat-tempat menarik yg boleh dilawati


terdapat 2 guard house
guard house yg pertama xperlu berhenti terus naik ke atas je
guard house yg ke 2 - kena beli tiket dulu tau


3 comments:

zana fahmi said...

Salam. tak pernah sampai Bukit Tinggi, belum ada peluang walaupun dulu ulangalik Dr kl ke Kelantan. nmpk mmg menarik tempatnya.

Kasih Lestari said...

belum sampai sini...tgk gambar mcm best

Jemput join
http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/09/segmen-blogwalking-lestari.html

akubiomed said...

Baru sahaja bawa famili berjalan-jalan makan angin di Colmar Tropicale. Jadilah walaupun keinginan untuk melancong ke eropah belum tercapai lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...