nuffnang 3

06 April 2010

LADANG JAGUNG BAPA MERTUAKU

Ini kisah hujung minggu lepas, aku balik KG husband kat Masjid Tanah, Melaka. Selalunya org kata balik Kg tanam jagung tapi  alkisahnya aku n husband balik Kg petik jagung.....terbalik pulak. xkisahlah janji hujung minggu hari tu mmg seronok. Ikutilah kisah-kisah kitaorg kat ladang jagung kepunyaan
Bapa Mertua Aku ni.


Keluasan Ladang Jagung Hampir 4 ekar



Ayuni & Dak Sinar sempat posing dengan
buah jagung yg telah dipetik.



Papa ayuni dengan hasil kutipan jagungnya....



Berehat seletah penat petik jagung, itu pun baru 1/4 ladang je.



Pondok kecil yg menjadi tempat untuk berteduh.



Hasil jagung yang telah direbus,,,
Hmmm warnanya sgt menarik



Papa bukan main melantak jagung tu sampai
mama kat depan dia pun xperasan



Abang ipar n wife dia pun sama,
bapa mertua aku lalu pun xsedar.

Bapa Mertua aku dan bagi seguni buah jagung balik KL, banyak giler xtau nak wat ape...separuh adik ipar aku dah bg kat girlfriend dia. pastu aku ada rebus bbrapa bijik bawa g office. Tinggal laa lagi bberapa bijik xtau nak wat pe? Nak wat bubur aku xminat sgt. So, aku pun google laaa.
Pas tu jumpa resepi ini.






Hmmmm, sekarang dah tau nak buat apa.....buat yg senang je...cucur jagung heeeee. Tp kalo sesapa ada resepi jagung yg nak kongsi boleh jugak. jangan la malu jangan la segan...

11 comments:

Kamariah said...

Huui sedapnya jagung manis.. Kuning menyelerakan...!

nurulazham said...

sedapnyee jagung...
meh bagi cket..hehehee...
funny je pic2 sume tgh geget jagung tu..

Redbloodsnow said...

uiiii....luasnyerr kebun jagung tuh. leh mkn sweet corn spai pengsan nih ek :P hehe

kella said...

wah... best nya! i like! nanti kalo ada lebih2 jagung tu leh roger2 ya! wahh.. serius ni, boleh uat niaga tu..
saya nak jagung tu!!!! huhuhuh

Rozita said...

besnya jagung. manis

Ejamaria said...

wahhh... best nye ada ladang jagung... kalau kite mau nye pagi-menu cekodok jagung, petang-bingka jagung, malam-bubur jagung... wahhhh... best! best!

(tak rasa cam ayam ke? asyik makan jagung jer... hish... pang skali baru tau...)

JUE said...

Sonoknye tgk ladang jagung! Tgk jagung rebus tu lg sonok!!!!! hehehe....

honey amour said...

teringat masa dulu,bapa aku ada kebun jagung kat belakang rumah,ramai asau2 g beli kat dia...

E-na Zarina said...

Salam..sedapnya dpt mkn jagung fresh!!!

AYU said...

saujana luas mata memandang kebun jagung tu...isi jagung yg keemasan ...emmmm sedap nya yum..yum...kat ne tempat nie Qaseh?

Dell said...

As salam.
Bole dapatkan no telefon bapa mertua. Saya sedang mencari bekalan jagung. Ni no tel sy azizon 0166431510. Sy di melaka.
Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...