nuffnang 3

09 February 2012

Di serang Batok dan Selsema




ASSALAMUALAIKUM...




Kuatnya virus Batuk & Selsema yang menyerang diriku ini sehingga aku menjadi lemah tak bermaya lagi. Aku mengalami batuk hampir seminggu dah, selsema pulak baru 3 hari. Tapi serius semalam sangat teruk sehingga aku rasa nak demam pun ada. Petang semalam jugak terus ajak Hubby pergi klinik coz tak boleh tahan dah. Yang sedih jumpa Doktor dia tanya  Batuk & selsema berapa hari? sakit tekak tak? demam tak? xde pun nak check betul2 just check suhu dan tekak je pastu bagi ubat. Padahal aku batuk teruk sangat2 dah macam nak pecah dada ini bila batuk bertubi-tubi tak henti2.










Ada yang suggest makan getah anggur, sapa pernah cuba mujarab ke? Ada juga yg suruh try Madu + limau nipis. Macam nak try semua sebab tak tahan batuk ini semakin menjadi-jadi nak cepat-cepat baik. Nasib baik Mylittle Hero tak diserang batuk & selsema lagi.






5 comments:

miloais milo said...

sama jugak kat sini
iols batu n selsema dan jugak demam

get well soon my fren!

Salmiza said...

setiap pg bgn tdo minum la madu 1 sudu..selawat 3kali sblm mkn madu tu. insyAllah lega..

azieazah said...

Batuk ni ada orang cepat baik, ada orang yg lambat baik mungkin antibodi lemah sedikit.

apapun usaha la mana yang sesuai dan serasi. Semoga segera sembuh.

Part yg tak tahan, terkucil bila batuk kuat, kan? hehehehe

nad said...

getah anggur tu ape?

Salina@IbuAqil said...

Batuk memang meyeksakan..
Get well soon sis.. ;)
Happy weekend!! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...