nuffnang 3

24 July 2012

TV vs Handphone

Assalamulaikum...

Salam 5 Ramadhan 1433 Hijrah.




Dugaan di awal bulan puasa, sudah 2hari 2malam kitaorang sekeluarga tak dapat menonton siaran di TV disebabkan oleh TV telah rosak. Hu huu...dekat2 raya ni boleh pulak TV ni buat hal. Ini semuanya gara-gara mylittle Hero main tekan-tekan butang Power (On/Off). Dah lama jugak si Ashraaf suka main butang tu...bila time Mama & Papa dia sedang syok punya tengok cerita kat TV tu dia dengan suka-suki pergi tutup(Off button). Lepas tu boleh pulak buat muka tak bersalah, bila orang suruh dia tekan balik (On) dia buat tak tau je. Memang geram sesangat.....


Bila butang On/Off tu dah rosak maka skrin TV tu golap golito la tiada la berwarna warni seperti selalu. Alahaiii BORING nya tanpa TV huwa waaa...tak dapat tgk berita dan cerita lagi hu huuu. Layan internet je tapi tak best mcm layannn TV.


Kalo nak hantar TV pergi baiki pun dah tentu-tentunya 2 3 ratus melayang kot. Sebab sebelum ni hantar repair sebab TV kena sambar kilat pun 200++. So, cakap dengan my hubby beli TV yang baru je lah. Boleh pulak my hubby cakap kalo beli TV baru, handphone baru tak ada la. Aduhai...dia kasi bini dia ni pilihan TV baru ke Handphone baru!....

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ceritanya  bulan lepas, si Suami nak belikan handphone baru utk isteri dia yg tersyg nilah sbb handphone yg isteri dia pakai sekarang banyak problem je...tapi isteri dia ni ckp nanti dululah, si Isteri yang panjang akal ni pun bagi satu idea yg baik punya. Minta si suami belikan handphone bulan depan sebagai hadiah hari lahir si Isteri.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Padan muka aku, last-last aku jugak yang terkena. kempunanlah aku nampak gayanya nak pakai Handphone baru...apa la nasib-nasib nak buat macam mana kan..redha je lahhh.





2 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

aloohh kan dah melepas!

Kesuma Angsana said...

beli ikut keperluan yang mana pntg dulu lah hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...