nuffnang 3

08 December 2015

Baju Sekolah Kakak Ayuni


Balik dari kampung terus settle kan baju sekolah Kakak Ayuni, risau sangat takut tak sempat sbb sekarang Mama nya dah cukup 9bulan bila2 masa aje meletup ni.

Mmg kena settle kan semuanya dalam minggu ni jugak. Walaupun due 17.12 ni tapi dr pengalaman bersalin kan Ayuni dan Ashraaf sebelum ni 2 dua keluar seminggu awal dr due.

Shopping baju sekolah Ayuni di kedai Quality Textile di Bandar tun Razak
Dekat aje dengan umah


Macam2 baju sekolah ada
Nak warna apa semua ada
Nak kain biasa atau kain licin pun ada
Pilih aje mana satu suka


Beli baju sekolah Ayuni 4 helai
2 baju kain biasa
2 baju kain licin 
Kain biasa RM20 sehelai
Kain licin RM26 sehelai


Ini utk kain sekolah agama KAFA
Tahun ni kena pakai kain merah pulak
Tahun lepas pakai kain sekolah yg warna biru gelap tu aje bolehlah save bajet hu huu
Tapi kain merah pun ada 2 warna berbeza 



Hampir 1jam lebih duk pilih baju, kain dan tudung sekolah Ayuni
Semakin ramai pulak orang walaupun hari Isnin



Alhamdulillah settle separuh 
Baju sekolah 5 helai
Kain sekolah rendah 2 helai 
Kain sekolah kafa 2 helai
Tudung sekolah 2helai
Anak tudung 4pcs
Baju dalam 2pcs 
Stokin 4pasang


Total semua dalam RM300 
Tu pun dah lepas diskaun
Belum masuk beg dan kasut sekolah lagi
Buku2 tulis sekolah pun belum beli lagi


Mmg bulan ni pakai duit banyak
Ashraaf pulak tahun depan masuk tadika
Yuran tadika Islam
Beg dan kasut Ashraaf nak kena beli juga
Bill hospital mama nnt pun kena prepare jugak tu sekurang2 seribu walaupun bersalin kat HUKM aje.


Mesti poning kepala en hubby kan
Hu huu.....tapi nasiblah barang2 baby dan mama dah siapkan awal2 lagi. Bulan ni mmg fokus utk persiapan sekolah je.







1 comment:

Kesuma Angsana said...

takpelah beli utk keperluan sekolah anak2 redha ajelah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...