nuffnang 3

09 December 2015

Tiger Valley at Lost World of Tambun


Selamat Pagi.....

Nak sambung entry pasal Lost World of Tambun......

Kali ini citer kat Tiger Valley. Lepas 1 jam berendam air dulu barulah ajak depa semua g jalan2 dlm tambun tu.....

Sekali ternampak reramai kat tiger valley. Ohh depa duk tunggu utk show time Harimau dlm kandang tu.

Ahli2 rombongan yg teruja tengok harimau depan mata hu huu


Ada 2 ekor Harimau kat Tiger Valley ni
Seekor nama Putra
Sèekor lagi lupa pulak namanya


Inilah baka Harimau Malaya
Umurnya dalam 10tahun


Sementara tunggu show
Kita selpie la dulu
Masa ni tgh hujan rintik2 


Akhirnya, 
Show pun bermula 
Dimulakan dgn chicken dance
(Tak sempat nak ambil gambar ayam yg melintas tu)


Jom lihat bagaimana harimau nak makan daging yg di gantung di batang kayu tu


Wahhh nampak tak???
Dengan pantas harimau panjat batang kayu tu


Hanya sekelip mata 
Daging tu selamat ditelan
Jadi, kalo jumpa harimau dlm hutan jgn p panjat pokok utk selamatkan dia sbb harimau sgt pantas panjat pokok


Time ni dia balik daging mentah kat harimau2 tu
Mmg cekap harimau menangkap setiap daging yg di baling terus ngap dlm mulut


Harimau sangat pantas berlari
Jadi kalo nak selamatkan diri dr di ngap harimau dgn berlari lebih laju dr kawan kita...insyaAllah selamat.

Dlm setengah jam aje pertunjukkan nya. Tapi tetap menghiburkan.



Next entry 
(The Amusement)

4 comments:

Kakzakie Purvit said...

Menarik juga sesekali dpt tengok live show macam ini.

Kesuma Angsana said...

Salam... wah bestnyer lama sungguh dah tak ke sini....

Nafira usof said...

menarik jugak tempat nih yer. sesuai nih bawa anak2 ke sana.

azizah green line said...

bila dapat tgk live show camni best jugakk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...