nuffnang 3

27 December 2015

Woww Baby dah 3.75kg


Assalamualaikum
Hari ke 14 berpantang !



Hari ini bersiaran dr rumah sendiri.....petang semalam balik KL. Ingat nak pantang dengan mak smpi habis pantang tapi memikirkan anak2 nak sekolah terpaksa jugak ikut hubby balik KL semalam. My hubby dah start keje hari ini. Lagipun kesian kat mak pulak nnt sorang2 nak jaga aku dan baby. 

Pagi2 lagi nurse dr Klinik Ibu & Anak Bandar Tun Razak call...macam tau2 aje aku dah balik KL. Apa lagi terus nurse cakap nak datang tgk baby lah. Baby tidur lagi, jadi aku pun mandilah dulu dan kemas rumah sikit2. Kul 10lebih mcm tu 2org nurse muncul dah depan rumah hu huu. Masuk2 aje terus cari baby smpi ke dalam bilik hu huu. 

Baby kena tanggal semua baju dan pampers skali sbb nak timbang berat. Masa nurse nak buka pampers skali baby dah booo terpaksalah nurse tu bersihkan sendiri hu huu. Sorang lagi nurse dok check tekanan darah aku. Terkejut nurse bila timbang berat baby dah 3.75kg. Naik dekat 500gram baru 14hari. Aku pun terkejut juga cepatnya berat baby naik lagipun baby menyusu badan aje. 



Bagus ada nurse2 yg datang buat pemeriksaan dari rumah ke rumah ini utk check baby dan mak. Tak perlulah mak2 dan baby2 yg dlm pantang ni nak berasak2 kat klinik yg ramai semata2 nak dapatkan pemeriksaan. 



5 comments:

che mid said...

Tahniah.. alhamdudulillah, dianugerah baby baru yang sihat dan comel. Ya Che Mid pun setuju, di Malaysia ni memang penjagaan ibu dan anak sangat baik. Bayar seringgit je kan..

Salina@IbuAqil said...

Comeinya baby..
Rindunya bau baby..

idzwa kamaruddin said...

alhamdulillah sedap nyer bau baby!~

Fyda Noh said...

Tahniah dapat baby. Saya pun tengah berpantang baru hari ke-10.

Zie Madini said...

Kan sis. Terbaik kan dorg pergi ke rumah. Time zie pantang dulu pun sama gak. Zie dulu 5 org nurse datang. Masa 7 hari berpantang.

Sorg tukang buka jahitan czer zie. Lepas sorg tukang mandikan bby n timbang berat pe suma. Dorg masa kol x bagi zie mandikan bby. Dorg kata nnti dorg mandikan

Best kan khidmat dorg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...