nuffnang 3

24 October 2011

Bersalin Lagiiii

Assalamualaikum,



Pagi yang kurang bermaya, dah 3 malam tidur tak cukup disebabkan My Little Hero kesayangan demam, batuk dan selsema. 3 malam jugak aku tidak di ulit lena yang tenang. hu huuu..begitulah kalo dah ada anak kecik. Kesian tengok Ashraaf batuk teruk sangat-sangat. sampai nak bernafas pun susah & dah berbunyi-bunyi sikit macam semput pun ada. Papa dia risau takut-takut Ashraaf kena asma ye alah sebab Papa dia ada asma. then, pergi klinik doktor check paru-paru dia ok tak de masalah. Doktor ckp maybe tekak dia sakit sebab tu batuk. Papa & Mama lega sangat Ashraaf ok.


Malam tadi Ashraaf dah tak demam cuma batuk-batuk je lagi. Tapi still malam tak dapat tido lena sebab Ashraaf asyik batuk-batuk aje pastu terjaga & nangis. Mmg Mama dia dah tak larat buka mata just suakan cik B sambil dakap dan dodoi-dodoikan....hu huuuu mata berat sgt dah xboleh nak celek pun. Pastu Mama dia terlelap balik boleh pulak tu mimpi....he heee.,, kata xlena tidur tp boleh mimpi pulak tu macam mana tuuu..entah lah, walaupun dalam lena yang sekejap aku boleh bermimpi....nak tau aku mimpi apa?


^

^

^

^

^


Mimpi Beranak Lagiiiii

^

^

^

Hu Huuu...Aku baru je lepas bersalin,
Ashraaf pun baru nak masuk 6 bulan.
Mustahil betul la mimpi aku ni...

^

^

^

Masa dlm kereta (ontheway) pergi kerja. Cerita tentang mimpi tu kat My Hubby

MAMA: Papa, malam tadi mimpi beranak lagi. sambil senyum-senyum
PAPA: Beranak lagi...
MAMA: betul...Mama mimpi beranak lagi malam tadi.
PAPA: yang dah ada pun tak larat nak jaga, nak beranak lagi.
MAMA: he heeee...ketawa je lahh
PAPA: Apa maksud mimpi tu?
MAMA: Mana lah Mama tau.

^

^

^

Mimpi tetap mimpi yang hanya mainan tidur.
Apa yang terjadi adalah ketentuan
ALLAH yang Maha Esa.


2 comments:

marinahunny said...

salam qaseh, tq singgah blog saya ye. btw, betul ke nak oder uncang telur tu?

anisalya said...

mimpi ngeri nih... hahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...