nuffnang 3

03 July 2011

Saya Sokong Penyusuan SUSU IBU

Kini, sudah sebulan Adeel Ashraaf mendapat SUSU IBU yg sepenuhnya dr saya. Niat dan azam serta izin dr Allah utk beri Ashraaf SUSU IBU shingga 2thn. SUSU IBU adalah TERBAIK utk anak2 kita krn terdpt byk keistimewaanya.



Apa Istimewanya SUSU IBU?

1. Kasih Sayang
Mewujudkn perasaan kasih syg yg erat antara ibu & bayi melalui sentuhan sms penyusuan.

2. Kurus, Cantik & Menarik
Membuatkn bentuk bdn ibu cepat kurus, cantik & menarik krn penyusuan akan membakar kalori yg ada dlm bdn.

3. Jimat
Susu Ibu adlh percuma ianya kurniaan dr Allah utk anak kita. Jadi, marilah kita gunakan sepenuhnya.

4. Perancang Keluarga
Dgn menyusukan baby secara eksklusif slama 6 bulan adlh keadah terbaik dlm merancang keluarga sehingga 99%.

5. Mudah & Fleksible
Sgt mudah utk melaksanakan penyusuan SUSU IBU xkira dimana shj, hanya pakaian yg sesuai sudah cukup

6. Kesihatan
Kajian menunjukkan SUSU IBU dpt kurang risiko barah payudara, ovari dan juga oseoporosis bila usia telah meningkat dikalangan wanita. Bayi juga lebih sihat, IQ tinggi, cepat bercakap dan paling penting SUSU IBU membantu melwn penyakit Jaundis(penyakit kuning).

7. Kurangkan Risiko Jangkitan
SUSU IBU bantu kurangkn risiko penyakit2 spt jangkitn telinga, cirit-birit, pneumonia, meningitis, kematian mengejut, asma dan juga obesiti serta diabetes oleh kanak2.

Nak tahu lebih byk lagi ttg SUSU IBU...klik di SINI


Dynas Mokhtar adlh antra ibu & artis yg aktif menyokong SUSU IBU ni...


sehingga dia sendiri kini sudah hampir setahun menyusukan anak pertamanya Khyra Khalyssa. Malah dia membuka butik DnA (Dynas Nursing Attire),  SYABAS pd Dynas.

Kumpulan Ibu Menyusu(KIM)  juga antara kumpulan sokongan yg terdiri drpd Ibu-ibu yg menyusukan anaknya. Perbagai perkara ttg SUSU IBU dikongsikan bersama...

SUSU IBU adalah TERBAIKKKK.............

2 comments:

Hani said...

I likeeee!!!!

Mrs weck said...

kalau nk beli shaklee supplements trial pack yg 80 ringgit utk milk booster tu, kita ada kenal kakak rin drpd sarawak. Dia slalu bg supplements alfalfa lebih. Kalau normal 60biji je yg dealer lain bagi.. hehe..apa2 ctc ye. :) keep breastfeed! hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...