nuffnang 3

21 August 2011

22 RAMADHAN 1432 HIJRAH : Baju Raya Purple Sedondon

Bismillahirahmanirahim,
(dengan nama ALLAH yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih)


Lagi 9 hari lagi nak RAYAAAAAA....hu huuu huu, terlebih sudah..very d'excited nak raya...korang pun sama jugak kan kannn...

5 hari xupdate blog coz sibuk buat persiapan raya.....bukan sibuk buat kuih raya tp sibuk mencari baju raya, kasut raya, tudung raya dll untuk raya. Alhamdulillah, semalam dah beli Baju Raya.......


Shopping di Peringgit, Melaka.

Sumber: Google


Betul2 depan TESCO dan tak jauh dr Melaka Sentral, mmg tiap2 tahun kat sini lahhh kita org satu family shopping utk raya...harga dia pun berpatutan dan yg penting boleh tawar menawar lagiii...biasa la xnak over bajet kena la pandai tawar-tawar harga supaya dapat paling murah.

Baju-baju kat Peringgit ni pun mmg cantekkk dan berkualiti semua. Tahun lepas kitaorg shopping tengah2 malam tp semalam kitaorg shopping petang2, xramai sgt org tp panas sgt2 tuuu yg xtahan tekak ni mmg haus xterkata la tp nasib la iman ku masih kuat dpt bertahan sehingga berbuka. Nasib la Ashraaf dan Ayuni pun xbuat perangai sgt...Ashraaf boleh tido w'pun panas2. Dekat 2 jam jugak kat Peringgit ni...kena buat satu round dulu sambil tgk baju & survey2 harga baru boleh beli...Shopping dgn bijak!




Hasil Shoppingan
Taa daa


Baju Melayu Cekak Musang utk PAPA
Baju Melayu Johor utk ASHRAAF



Baju Kurung Pahang utk MAMA
dan jugak AYUNI.



Color purple light sedondon utk my family raya tahun ni...

Raya tahun ni balik kampungku di PERAK...












WAKTU BERBUKA HARI INI
7:25 MALAM
(bg kws WP Kuala Lumpur dan kws2 sewaktu dgnnya)



 - SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA DENGAN PENUH KEIMANA DAN KETAQWAAN -

2 comments:

anisalya said...

wah...purple gitu. saya & family dah pilih purple 1st time beraya dgn Alya. tapi dark purple la. beli ready made ek.

utk si kecik 3 bln pun ada? hahaha... sama la macam saya. tapi untuk Azfar saya hantar jahit. ukur terus kat bdn dia senang.

Qaseh said...

hmmm...Ashraaf punya mmg xde saiz..ambik saiz yg paling kecik sekali. boleh pakai utk raya tahun2 depan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...