nuffnang 3

18 January 2012

Musim Salji Di Taman Botani Negara

ASSALAMULAIKUM....


Seronoknya berkesempatan ke Taman Pertanian Bukit Cahaya Seri Alam yang kini dikenali sebagai Taman Botani Negara buat kali yang ke -2. Kali pertama punya cerita klik di SINI.

Kali ini lebih best kerana dapat masuk ke Rumah Iklim Empat Musim. Kebetulan sekarang adalah Musim Salji jadinya kami semua sangat-sangat excited untuk melihat dan merasainya. Mestilah teruja habiskan sebab kat Malaysia ini Iklim hujan dan panas sepanjang tahun. Kalau nak pergi oversea mmg tak dapatlah maybe tunggu aku KAYA dulu hu huuu...(korang doa-doa kan ye).






 




 






 


 


 


 


 



 
Sejuk sangat-sangat tak tahan hu huu...-ve 5 darjah celcius tuu...cepat-cepat snap gambar pastu terus keluar. tak sampai 5 minit pun sejuk sampai ke tulangku. Ashraaf pun dah sampai merekot2 kaki tangan. Ayuni pulak sampai melaket dgn Papa dia xmau turun2 sejuk sangat. Abang Ipar & wife dia pun xtahan jugak cepat-cepat diaorang keluar dari tempat salji tu.

Tiket Masuk Rumah Iklim Empat Musim hanya RM3.00 (dewasa) & RM 1.00 (kanak-kanak). Tiket kena beli kat kaunter pintu masuk Taman Botani. Naik bas laluan satu yang disediakan secara percuma.

 

11 comments:

atty's said...

masa bujang dulu penah masuk rumah salji nie 2 kali .ni rasa dah berpuluh tahun tak jejak

Fieza79 said...

wahh best nya..kalo sampai area sana nti nak terjah jugak sini...blh feeling2 oversea..! hehe

dwaty said...

bestnya... nak gi....

sue zainun said...

aritu tgk kat program saffiya..tingin sangat nak gi..hehe..oowhh rm3 ek..hehe ingat mahal tu sb dok delay nak gi..

QueeN TerataI said...

wah.. best tu.. boleh pergi cuti ni nnt.. dulu pergi musim luruh... skrg ni musim salji mesti lg bestkan? hehehe

IntaNBerliaN said...

bestnya smeua iklim dpt rasa... saya tak pernah g sini lg..hihi

fiza said...

LAst gi sini masa jaman sekolah ☺☺

eLLy said...

tak pernah lagik sampai ke sana .. hukhuk

wahida said...

mmg teringin nak pegi...tiket pun tak mahal sgt...ok lah kan...

aKSARAfENDI said...

da bukak semula ke?mcm best je..last pegi 16 thn yg lepas..bole msuk dlm list tmpt yg nk gi nih..

PUANSTOBERI said...

Eh. ramai plak rupanya yg dtg ke sini wiken retu. Ada sorang lagi blogger citer tpt ni gak tadi. Hihi :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...