nuffnang 3

18 December 2011

Sungai Perak

ASSALAMUALAIKUM...



Selamat kembali bekerja semua.
Bagaimana dgn cuti dihujung minggu
harap-harap semuanya indah-indah belaka



Nak story pasal Sungai Perak.
ate Teman orang Perak
kita tahu dulu fakta ttg Sungai Perak



Sungai Perak sepanjang 400 km mengalir dari Hulu Perak hingga ke Beting Beras Basah di Bagan Datoh ke Selat Melaka. Sungai Perak merupakan sungai ke-2 terpanjang di Semenanjung Malaysia selepas Sungai Pahang. more info Klik Here




Ini sungai Perak di daerah Kampung Gajah
25 minit je dari rumah kampungku



bersiar-siar sekejap di sekitar Sungai Perak ni
Sebenarnye Teman nak masuk Kompleks Sejarah Pasir Salak
yg terkenal dgn JWWW Birch mati dibunuh di Sungai Perak
tp boleh pulak Ahad tak buka 
sedih sbb dah lama berhajat nak datang sini
lgpun lama benar xmenjejaki tempat sejarah ini
 kali terakhir aku masuk sini masa sekolah menengah dulu.



Nasib baiklah Resort Pasir Salak tu buka
terubatlah la jugak hati ini dpt jalan2 kat tempat tu
tgk tu dua beranak ini happy habis



Kolam resort ini betul2 menghadap ke sungai Perak
Ayuni mmg nak sgt2 mandi kat kolam tu
tp sayangnye xbawa baju pulak



Dapat bergambar kat kolam resort ini pun jadilah
next time kita datang sini ok



nak tahu lebih lanjut tentang Resort ini
boleh terus ke laman web



FB pun boleh jugak




Email pun boleh



Nak terus pergi ke tempat ini pun boleh
Alamatnye

Pasir Salak Resort Sdn. Bhd.
Kampung Pasir Salak
36800 Kampung Gajah, Perak
Tel: +605 6318999/998
Fax: +605 6318997

 




"Nak Mengenali Sesuatu Tempat
Kenalah Tahu Tentang Sejarahnya Dulu"


7 comments:

miloais milo said...

iols tak tau pun kat pasir salak ni ada resort camni...

thanks my dear!

Princess Cindellyna said...

saya husband orang perak, rumah pun dekat sg perak tapi tak pernah lagi g jalan2 situ... hehe. thanks 4 sharing info!=)

MamaEma said...

tak pernah lagi ke sana

Lady Rina said...

seronoknyerr bercuti..:)

@xiiinam said...

Salam...
Dah dekatbenar dengan rumah ckLah ni...:D

affa said...

ate teman pun org perak jugak...hihi

SeputihSalju said...

taktau plak sg perak kedua terpanjang di semenanjung...sy pun org prk jugak...hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...